Ciasteczka z kawałkami cukinii i czekoladą
Ciasteczka z kawałkami cukinii i czekoladą
Te ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są wariacją na temat tradycyjnego przepisu na ciasteczka i są absolutnie pyszne! Ciasteczka to najbardziej komfortowe jedzenie, które wszyscy kochamy i uwielbiamy, a po ich spróbowaniu założę się, że nie będziesz w stanie zjeść tylko jednego!
Ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są tak samo pyszne, jak brzmią. Te ciasteczka są cudownie miękkie i gęste. Jeśli kochasz ciasteczka, inne przepisy do wypróbowania to te bez pieczenia , te pyszne s’mores lub te niesamowite ciasteczka z orzechami pekanowymi .
Ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii
Te ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są NAJLEPSZE! Zawsze mam kilka dodatkowych cukinii leżących pod koniec lata, z którymi nie wiem, co zrobić. Ponieważ jest to pora roku na cukinie, wypalam się ze wszystkich tradycyjnych przepisów. Robienie ciasteczek jest moim ulubionym, a te ciasteczka z cukinii są szybkie i łatwe! Ten przepis to przełom w grze i łatwy sposób na zmianę rzeczy! To uczta, którą Twoja rodzina i przyjaciele zjedzą od razu.
Tak bardzo kocham te ciasteczka, ponieważ jest to mieszanka chleba z cukinii i owsianych ciasteczek z kawałkami czekolady. Podobnie jak w przypadku pieczenia z cukinią w innych przepisach, tworzy to puszystą, przypominającą ciasto konsystencję. Ma wilgotny i delikatny środek z roztopionymi kawałkami czekolady ooey-gooey. Jest lekki i smaczny! Świetny sposób na zamaskowanie tego warzywa w czymś słodkim! Ogarniam wszystkie dodatkowe cukinie, a nawet proszę o więcej, ponieważ są takie pyszne! Tak szybko znikają z mojego licznika i wiem, że też je pokochasz!!
Składniki potrzebne do ciastek z cukinii
Ten przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii jest tak prosty, że wystarczy kilka podstawowych składników ze spiżarni i trochę cukinii! Przygotuj się na delektowanie się tymi pysznymi ciasteczkami, bo wiem, że będziesz je robił znowu i znowu! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby uzyskać pełną listę pomiarów składników.
- Mąka: Do tego przepisu użyłam mąki uniwersalnej.
- Cynamon : Ten składnik pomaga dodać trochę dodatkowego smaku do ciasteczek
- Soda oczyszczona : sprawi, że ciasteczka będą miękkie i miękkie!
- Sól : Sól działa jako wzmacniacz smaku w przepisach.
- Owies : Staroświecki owies (płatki owsiane) nada tym ciasteczkom konsystencję do żucia. Są bogatsze i bardziej obfite niż szybki owies.
- Masło: Upewnij się, że używasz niesolonego masła i że jest zmiękczone (NIE roztopione) przed użyciem go w przepisie!
- Cukier : To pomoże dodać słodyczy do potrawy.
- Cukier brązowy : Podczas odmierzania upewnij się, że jest zapakowany do miarki, a nie tylko lekko zgarnięty.
- Jajko : Jajko pomoże związać składniki razem.
- Vanilla : To wzmacnia smak ciasteczek!
- Cukinia: Jeśli chcesz, aby cukinia zniknęła w ciasteczkach, obierz ją przed szatkowaniem. Jeśli nie, wystarczy posiekać!
- Kawałki czekolady : W tym przepisie można użyć czekolady mlecznej, półsłodkiej lub gorzkiej.
Cukiniowe ciasteczka z kawałkami czekolady owsianej
Składniki
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 szklanka owsa
- 1/2 szklanki masła zmiękczonego
- 1/2 szklanki cukru
- 1/3 szklanki brązowego cukru
- 1 duże jajko
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 1/2 szklanki posiekanej cukinii
- 1 szklanki kawałków czekolady
Instrukcje
-
Rozgrzej piekarnik do 350. W średniej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
-
W dużej misce kremowym masła i cukru utrzeć na puszystą masę. Dodaj jajko, wanilię i cukinię i dobrze wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj, aż się połączą. Dodać kawałki czekolady.
-
Upuść łyżki ciasta na lekko natłuszczoną blachę do ciastek w odległości co najmniej 2 cali od siebie. Piecz przez 12-14 minut na złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut na blasze do pieczenia przed przeniesieniem na stojak do chłodzenia lub arkusz pergaminu lub papieru woskowanego, aby całkowicie schłodzić.