Ciasteczka z kawałkami cukinii i czekoladą

Ciasteczka z kawałkami cukinii i czekoladą

Te ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są wariacją na temat tradycyjnego przepisu na ciasteczka i są absolutnie pyszne! Ciasteczka to najbardziej komfortowe jedzenie, które wszyscy kochamy i uwielbiamy, a po ich spróbowaniu założę się, że nie będziesz w stanie zjeść tylko jednego!

Ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są tak samo pyszne, jak brzmią. Te ciasteczka są cudownie miękkie i gęste. Jeśli kochasz ciasteczka, inne przepisy do wypróbowania to te bez pieczenia , te pyszne s’mores lub te niesamowite ciasteczka z orzechami pekanowymi .

Cookie broken in half with melted chocolate chips.

Ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii

Te ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii są NAJLEPSZE! Zawsze mam kilka dodatkowych cukinii leżących pod koniec lata, z którymi nie wiem, co zrobić. Ponieważ jest to pora roku na cukinie, wypalam się ze wszystkich tradycyjnych przepisów. Robienie ciasteczek jest moim ulubionym, a te ciasteczka z cukinii są szybkie i łatwe! Ten przepis to przełom w grze i łatwy sposób na zmianę rzeczy! To uczta, którą Twoja rodzina i przyjaciele zjedzą od razu.


Tak bardzo kocham te ciasteczka, ponieważ jest to mieszanka chleba z cukinii i owsianych ciasteczek z kawałkami czekolady. Podobnie jak w przypadku pieczenia z cukinią w innych przepisach, tworzy to puszystą, przypominającą ciasto konsystencję. Ma wilgotny i delikatny środek z roztopionymi kawałkami czekolady ooey-gooey. Jest lekki i smaczny! Świetny sposób na zamaskowanie tego warzywa w czymś słodkim! Ogarniam wszystkie dodatkowe cukinie, a nawet proszę o więcej, ponieważ są takie pyszne! Tak szybko znikają z mojego licznika i wiem, że też je pokochasz!!

Składniki potrzebne do ciastek z cukinii

Ten przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii jest tak prosty, że wystarczy kilka podstawowych składników ze spiżarni i trochę cukinii! Przygotuj się na delektowanie się tymi pysznymi ciasteczkami, bo wiem, że będziesz je robił znowu i znowu! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby uzyskać pełną listę pomiarów składników.

  • Mąka: Do tego przepisu użyłam mąki uniwersalnej.
  • Cynamon : Ten składnik pomaga dodać trochę dodatkowego smaku do ciasteczek
  • Soda oczyszczona : sprawi, że ciasteczka będą miękkie i miękkie!
  • Sól : Sól działa jako wzmacniacz smaku w przepisach.
  • Owies : Staroświecki owies (płatki owsiane) nada tym ciasteczkom konsystencję do żucia. Są bogatsze i bardziej obfite niż szybki owies.
  • Masło: Upewnij się, że używasz niesolonego masła i że jest zmiękczone (NIE roztopione) przed użyciem go w przepisie!
  • Cukier : To pomoże dodać słodyczy do potrawy.
  • Cukier brązowy : Podczas odmierzania upewnij się, że jest zapakowany do miarki, a nie tylko lekko zgarnięty.
  • Jajko : Jajko pomoże związać składniki razem.
  • Vanilla : To wzmacnia smak ciasteczek!
  • Cukinia: Jeśli chcesz, aby cukinia zniknęła w ciasteczkach, obierz ją przed szatkowaniem. Jeśli nie, wystarczy posiekać!
  • Kawałki czekolady : W tym przepisie można użyć czekolady mlecznej, półsłodkiej lub gorzkiej.
4 photos of the baking process of adding and mixing the ingredients together.

 

Cukiniowe ciasteczka z kawałkami czekolady owsianej

Te ciasteczka z kawałkami czekolady owsianej z cukinii stanowią odmianę tradycyjnego przepisu na ciasteczka i są absolutnie pyszne! Ciasteczka są najbardziej komfortowym jedzeniem, które wszyscy kochamy i uwielbiamy, a po ich spróbowaniu założę się, że nie będziesz w stanie zjeść tylko jednego!!
Deser kursu
Kuchnia Amerykańska
Słowo kluczowe ciasteczka z kawałkami czekolady z cukinii, ciasteczka z cukinii
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Całkowity czas 25 minut
Porcje 24 ciasteczka
Kalorie 144 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 szklanka owsa
  • 1/2 szklanki masła zmiękczonego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 1/2 szklanki posiekanej cukinii
  • 1 szklanki kawałków czekolady

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do 350. W średniej misce wymieszaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, płatki owsiane i sól.
  • W dużej misce kremowym masła i cukru utrzeć na puszystą masę. Dodaj jajko, wanilię i cukinię i dobrze wymieszaj. Dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj, aż się połączą. Dodać kawałki czekolady.
  • Upuść łyżki ciasta na lekko natłuszczoną blachę do ciastek w odległości co najmniej 2 cali od siebie. Piecz przez 12-14 minut na złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut na blasze do pieczenia przed przeniesieniem na stojak do chłodzenia lub arkusz pergaminu lub papieru woskowanego, aby całkowicie schłodzić.

Odżywianie

Kalorie: 144 kcal | Węglowodany: 21 g | Białko: 2 g | Tłuszcz: 6 g | Tłuszcze nasycone: 4 g | Tłuszcze wielonienasycone: 1 g | Tłuszcz jednonienasycony: 1 g | Tłuszcz Trans: 1 g | Cholesterol: 19 mg | Sód: 90 mg | Potas: 29 mg | Włókno: 1 g | Cukier: 12 g | Witamina A: 146 jm | Witamina C: 1 mg | Wapń: 17 mg | Żelazo: 1 mg

Możesz również polubić…