Makaron z Rozgniecionym Kremem Z Cukinii

W tej chwili z naszego ogrodu wychodzi niesamowita ilość cukinii i koncentruję się na tym, aby jej używać. To oznacza, że ignorowanie receptur wezwanie do małych ilości cukinii, odwracając moją uwagę do tworzenia rzeczy, które można umieścić prawdziwy dent w dostawach. Wprowadź ten prosty makaron z dodatkiem czosnku. Wykorzystuje dwa funty cukinii i można ją bez końca dostosowywać.

Wybór makaronu


Tym razem użyłam długiego, smukłego makaronu bucatini, ale ciesz się tym przepisem z szeroką gamą kształtów makaronu. Pasuje do makaronu pełnoziarnistego, a nawet alternatywnego makaronu z soczewicy. Szczególnie dobrze komponuje się z teksturowanymi, krótkimi makaronami, ponieważ sos i czosnkowe kawałki cukinii wciągają się przy każdym kęsie.
Makaron z Kremem Rozgniecionej Cukini

Ulubione adaptacje

Gdy masz już rozgnieciony sos z cukinii i makaron jako podstawę, możesz to zrobić w wielu różnych kierunkach. Wykańczaliśmy go dużą ilością przekrojonych na pół pomidorów koktajlowych plus bułka czosnkowa zamiast pokrojonych migdałów. Smak słodkich pomidorów wraz z chrupiącą bułką tartą jest świetny. Ewentualnie możesz poprawić całą sytuację odżywczo, mieszając kilka garści cienko pokrojonego jarmużu, który masowałeś odrobiną oliwy z oliwek i soku z cytryny. Możesz również zrobić bardziej azjatyckie, rosołowe wersje, dodając więcej wody do cukinii, dodaj odrobinę ulubionej pasty curry i użyj makaronu ryżowego. Posyp chrupiącymi, grillowanymi lub pieczonymi w piekarniku pieczarkami i skrop prażonym olejem sezamowym. Lub po prostu dodaj kilka kropel pesto do rozgniecionego sosu z cukinii, aby zwiększyć letnią bazylię.

Makaron z Kremem Rozgniecionej Cukini

Możesz również polubić…