Niesamowite krewetki z masłem czosnkowym
Czosnek, masło i krewetka. Nie jest dużo smaczniejsze niż te trzy składniki! Połącz je ze sobą, a będziesz miał rozpływający się w ustach, mlaskanie w takie jedzenie, do którego będziesz wracał w kółko!
Uwielbiam niesamowity smak, jaki zapewnia to danie. Krewetki są soczyste i ociekające smakiem. Spróbuj szparagów , brokułów lub ryżu z tą krewetką, a zjesz posiłek, który zachwyci Twoje kubki smakowe!
Przepis na krewetki z masłem czosnkowym
Porozmawiajmy o tym, co sprawia, że krewetki są TAK pyszne i jak możesz przygotować krewetki w domu tak samo dobre, jak w każdej restauracji. Krewetki nie są skomplikowanym daniem, gdy wiesz, z czym pracujesz. Zazwyczaj chcesz zacząć od świeżych, surowych krewetek, które są obrane i pozbawione mięsa. Dzięki temu Twoje danie będzie miało więcej smaku, zajmie mniej czasu i będzie smakować tak profesjonalnie jak szef kuchni. MOŻESZ użyć mrożonych krewetek, ale przed przystąpieniem do jakiegokolwiek przepisu na krewetki musisz upewnić się, że jest odpowiednio rozmrożony i pozbawiony mięsa!
Czy wiesz, że krewetki również są dla Ciebie super zdrowe?? Zawiera dużo witamin i minerałów, których może brakować naszemu organizmowi. Krewetki to także świetna forma białka! Również… krewetki szybko się gotują. Mam na myśli SZYBKO jak w, twoje danie zajmie 3-4 minuty, a krewetka jest GOTOWA. To fantastyczny składnik dodawany do takich rzeczy jak smażony ryż czy makaron . Szczególnie podoba mi się ten przepis na krewetki z masłem czosnkowym, ponieważ świetnie nadaje się również jako samodzielna przystawka na przyjęciu! Trudno go nie pokochać z jego maślanym smakiem, który liże palce!
Jakie składniki będziesz potrzebować
Moje ULUBIONE są proste przepisy, które smakują wyśmienicie. Ten z pewnością odhaczy oba te pudełka, a wszystko, czego będziesz potrzebować, to świeże krewetki i kilka podstawowych składników kuchennych! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby uzyskać dokładne pomiary.
- Krewetki duże : Krewetki powinny być świeże, surowe, obrane i pozbawione żyłki!
- Sól i pieprz: Użyj tego, aby dodać smaku świeżych krewetek.
- Masło: Użyj niesolonego masła! Masło wsiąknie w krewetki, tworząc głęboki, pyszny smak.
- Cytryna: Możesz użyć świeżej cytryny lub soku z cytryny, który możesz już mieć pod ręką.
- Ząbki czosnku: Zmielony czosnek i ząbki czosnku są niezbędne, aby uzyskać głębię smaku.
- Pietruszka: Udekoruj ŚWIEŻĄ pietruszką!
Niesamowite krewetki z masłem czosnkowym
Składniki
- 1 funt dużych krewetek obranych i pozbawionych żyłki
- sól i pieprz
- 1/4 szklanki masła
- sok z jednej cytryny
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 3 ząbki czosnku w całości
- posiekana natka pietruszki do dekoracji
Instrukcje
-
Sól i pieprz krewetki. Na średniej wielkości patelni na średnim ogniu roztop masło. Dodaj sok z jednej cytryny.
-
Dodaj zmielony czosnek i ząbki czosnku.
-
Dodaj krewetki i smaż na maśle czosnkowym przez 3-4 minuty lub do zmętnienia krewetek.
-
Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Kaloryczność