Niesamowite krewetki z masłem czosnkowym

Czosnek, masło i krewetka. Nie jest dużo smaczniejsze niż te trzy składniki! Połącz je ze sobą, a będziesz miał rozpływający się w ustach, mlaskanie w takie jedzenie, do którego będziesz wracał w kółko!

Uwielbiam niesamowity smak, jaki zapewnia to danie. Krewetki są soczyste i ociekające smakiem. Spróbuj szparagów , brokułów lub ryżu z tą krewetką, a zjesz posiłek, który zachwyci Twoje kubki smakowe!

Przepis na krewetki z masłem czosnkowym

Porozmawiajmy o tym, co sprawia, że krewetki są TAK pyszne i jak możesz przygotować krewetki w domu tak samo dobre, jak w każdej restauracji. Krewetki nie są skomplikowanym daniem, gdy wiesz, z czym pracujesz. Zazwyczaj chcesz zacząć od świeżych, surowych krewetek, które są obrane i pozbawione mięsa. Dzięki temu Twoje danie będzie miało więcej smaku, zajmie mniej czasu i będzie smakować tak profesjonalnie jak szef kuchni. MOŻESZ użyć mrożonych krewetek, ale przed przystąpieniem do jakiegokolwiek przepisu na krewetki musisz upewnić się, że jest odpowiednio rozmrożony i pozbawiony mięsa!


Czy wiesz, że krewetki również są dla Ciebie super zdrowe?? Zawiera dużo witamin i minerałów, których może brakować naszemu organizmowi. Krewetki to także świetna forma białka! Również… krewetki szybko się gotują. Mam na myśli SZYBKO jak w, twoje danie zajmie 3-4 minuty, a krewetka jest GOTOWA. To fantastyczny składnik dodawany do takich rzeczy jak smażony ryż czy makaron . Szczególnie podoba mi się ten przepis na krewetki z masłem czosnkowym, ponieważ świetnie nadaje się również jako samodzielna przystawka na przyjęciu! Trudno go nie pokochać z jego maślanym smakiem, który liże palce!

Jakie składniki będziesz potrzebować

Moje ULUBIONE są proste przepisy, które smakują wyśmienicie. Ten z pewnością odhaczy oba te pudełka, a wszystko, czego będziesz potrzebować, to świeże krewetki i kilka podstawowych składników kuchennych! Zobacz kartę przepisów poniżej, aby uzyskać dokładne pomiary.

  • Krewetki duże : Krewetki powinny być świeże, surowe, obrane i pozbawione żyłki!
  • Sól i pieprz: Użyj tego, aby dodać smaku świeżych krewetek.
  • Masło: Użyj niesolonego masła! Masło wsiąknie w krewetki, tworząc głęboki, pyszny smak.
  • Cytryna: Możesz użyć świeżej cytryny lub soku z cytryny, który możesz już mieć pod ręką.
  • Ząbki czosnku: Zmielony czosnek i ząbki czosnku są niezbędne, aby uzyskać głębię smaku.
  • Pietruszka: Udekoruj ŚWIEŻĄ pietruszką!

Niesamowite krewetki z masłem czosnkowym

Czosnek, masło i krewetka. Nie jest dużo smaczniejsze niż te trzy składniki! Połącz je razem, a będziesz miał rozpływający się w ustach, mlaskając w usta coś do jedzenia, do którego będziesz wracał w kółko!
Kolacja kursu
Kuchnia Amerykańska
Słowo kluczowe krewetki maślane, krewetki z masłem czosnkowym, krewetki czosnkowe, przepisy na krewetki
Czas przygotowania 5 minut
Czas gotowania 10 minut
Całkowity czas 15 minut
Porcje 4 osoby
Kalorie 107 kcal
Autor Alyssa Rivers

Składniki

  • 1 funt dużych krewetek obranych i pozbawionych żyłki
  • sól i pieprz
  • 1/4 szklanki masła
  • sok z jednej cytryny
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • 3 ząbki czosnku w całości
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Instrukcje

  • Sól i pieprz krewetki. Na średniej wielkości patelni na średnim ogniu roztop masło. Dodaj sok z jednej cytryny.
  • Dodaj zmielony czosnek i ząbki czosnku.
  • Dodaj krewetki i smaż na maśle czosnkowym przez 3-4 minuty lub do zmętnienia krewetek.
  • Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Kaloryczność

Kalorie: 107 kcal | Węglowodany: 1 g | Białko: 1 g | Tłuszcz: 12 g | Tłuszcze nasycone: 7 g | Tłuszcze wielonienasycone: 1 g | Tłuszcz jednonienasycony: 3 g | Tłuszcz Trans: 1 g | Cholesterol: 31 mg | Sód: 102 mg | Potas: 18 mg | Włókno: 1 g | Cukier: 1 g | Witamina A: 355 jm | Witamina C: 1 mg | Wapń: 10 mg | Żelazo: 1 mg

 

Możesz również polubić…