NAJŁATWIEJSZA DOMOWA PIZZA W ŻYCIU!
NAJŁATWIEJSZA DOMOWA PIZZA W ŻYCIU!
Przygotowanie pysznej pizzy jest łatwe i wszyscy uwielbiają ją jeść. Nie mogę się doczekać, aby w ten weekend zjeść świetną pizzę; Mogę zrobić jeden w mgnieniu oka. Przygotowując pizzę, mogę bez trudu dodać wszystkie dodatki. Pizza wprowadza na stół wiele różnych smaków i uwielbiam to, jak łatwe jest jej przygotowanie. Ten przepis daje pyszne ciasto o wielu różnych smakach. Wymaga tylko pięciu składników i jest łatwy do wykonania. Wszyscy w rodzinie twórcy przepisu uwielbiają wspólnie robić pizzę w swoim domu.
Pizza z piekarnika
Składniki
Ciasto
- 3 ½ szklanki mąki uniwersalnej All Purpose Flour
- 2 łyżki soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin
- 1 1/3 szklanki ciepłej wody 110 stopni
- 1 torebka drożdży
Sos
- 1 ¼ szklanki Sosu Pomidorowego lub Puree Pomidorowego
- Suszone oregano do smaku
- Suszona bazylia do smaku
- Czosnek granulowany do smaku
- Granulowana cebula do smaku
- Sól i pieprz do smaku
- Szczypta cukru
- 120 gram świeżej Mozzarelli rozdrobnionej
Sos dla białej pizzy
- 120 uncji świeżej Mozzarelli rozdrobnionej
- 1 małe pudełko mrożonego posiekanego szpinaku rozmrożonego i odciśniętego z płynu
- 1 filiżanka mrożonych pokrojonych brokułów, rozmrożonych i wyciśniętych z jakiegokolwiek płynu
- ½ szklanki Ricotty z pełnego mleka
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Lekkie posypanie solą
Instrukcje
-
Dodaj drożdże do ciepłej wody i odstaw na około 3 minuty.
1 torebka drożdży -
W misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do ciasta wymieszaj mąkę, sól, cukier i olej. Wymieszaj drożdże w wodzie, aby upewnić się, że wszystkie się rozpuściły i dodaj je do mieszanki mąki.
3 ½ szklanki mąki pszennej 2 łyżki soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia -
Mieszaj na średnich obrotach, aż wszystko się połączy. Zmniejsz prędkość i mieszaj przez 10 minut.
-
Posmaruj 2 miski oliwą z oliwek i odstaw na bok. Podziel ciasto na dwie części i zwiń w kulkę. Umieść każdą kulkę ciasta w naoliwionej misce, szwem do dołu i posmaruj wierzch ciasta odrobiną oliwy z oliwek, aby nie wyschły.
-
Umieść kawałek folii na wierzchu każdej miski i umieść ciasto w ciepłym miejscu. Najlepiej działa w kuchence mikrofalowej lub piekarniku (z wyłączonym piekarnikiem).
-
Aby zrobić sos wystarczy wymieszać wszystkie składniki sosu i dopasować przyprawy do własnych upodobań. na półce.
-
Aby zrobić pizzę, rozgrzej piekarnik do 475 stopni, a następnie włóż kamień do pizzy na 20 minut (jeśli nie masz kamienia do pizzy, możesz użyć dużej blachy do pieczenia, po prostu włóż go do piekarnika do góry nogami i nie ma krawędzi).
-
Posyp trochę mąki na blacie, weź 1 kulkę ciasta i obtocz ją ze wszystkich stron mąką. Używając rąk (obejrzyj film, aby uzyskać instrukcje) lub wałka do ciasta, rozwałkuj ciasto w 10-calowe koło.
-
Używając łopatki do pizzy (lub odwróconej blachy do pieczenia, aby nie było krawędzi), połóż na wierzchu rozsmarowane ciasto do pizzy i zacznij je wylewać.
-
Aby zrobić czerwoną pizzę, użyj łyżki, aby dodać sos bez gotowania, a następnie tylną częścią łyżki wymieszaj nim całą powierzchnię ciasta.
-
Na wierzch dodaj posiekany ser i wsuń go na kamień do pieczenia za pomocą łopatki do pizzy. Gotuj przez 20 minut, odwracając w połowie, aby zapewnić równomierne gotowanie.
-
Aby przygotować białą pizzę, dokładnie w ten sam sposób rozwałkuj ciasto i ułóż je na papierze do pizzy. Wierzch ciasta posmaruj oliwą czosnkową i równomiernie rozprowadź na cieście szpinak i brokuły.
-
Nałóż łyżkę ricotty na warzywa. Lekko posyp warzywa solą i posyp posiekanym serem.
-
Piecz przez 20 minut, przewracając w połowie.
Niedawno postanowiłam napisać ten artykuł, aby podzielić się kilkoma wskazówkami, jak zrobić najlepsze ciasto na pizzę w domu! Ciasto na pizzę jest jedną z tych rzeczy, które wiele osób uważa za łatwe do zrobienia, ale nie potrzeba czasu, aby je udoskonalić, dzięki czemu pizza jest zbyt jędrna lub zbyt miękka (lub jedno i drugie).