10-minutowa sałatka z kuskusem
Składniki
100g kuskusu
200ml gorącego, niskosolonego wywaru warzywnego (z kostki jest w porządku)
2 cebule dymki
1 czerwona papryka
½ ogórka
50g sera feta, pokrojonego w kostkę
2 łyżki pesto
2 łyżki orzeszków piniowych
KROK 1
Przesyp kuskus do dużej miski i zalej bulionem. Przykryj i pozostaw na 10 minut, aż stanie się puszysty i wchłonie cały wywar. W międzyczasie pokrój cebulę i paprykę, a ogórek w kostkę. Dodać je do kuskusu, dodać widelcem pesto, pokruszyć fetę, posypać orzeszkami pinii i podawać.
Do sałatki idealnie sprawdzi się Yerba Mate.
I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.